*  Darkorbit Nedir ? Nasıl Oynanır ?
0
Yorum
155
Okunma
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BU KONUYU DEĞERLENDİR
Administrator
*******
Şuan Çevrimdışı
41
(Mesajlar)
37
(Konular)
Apr 2020
(Kayıt Tarihi)
5
(Rep Puanı)
#1
04-05-2020, 23:06
[Resim: e0983604a5c58f0e2d44d5848fe88eaa.png]

Darkorbit nedir ? 
 
Darkorbit internet üzerinden kolayca oynanabilecek çeşitli server [sunucular] vardır.Bu sunucular Türkiye,Global Amerika,Global Avrupa gibi kıta veya ülkelere ayrılabilir.

 
DarkOrbit, Bigpoint Games tarafından üretilmiş, web tabanlı bir uzay-aksiyon oyunudur. Oyunun betadan çıkış tarihi 2006'dır. Oyunda size üç şirketten birini seçme hakkı verilir. Bunlar Dünya, Venüs ve Mars'tır. Üç şirketten birini seçip oyuna başlarsınız.
 
 
 
Girdikten sonra size 3 adet seçenek verir ve bazı kısa hikayeler anlatır.Bu üç seçenek gezegenlerdir.
1. seçenek Mars yani Mars Mining Operations [MMO]
2. seçenek Dünya yani Earth Earth Industries Corporation [EİC]
3. seçenek Venüs yani Venus Venus Resource Unlimited [VRU]
Oyuna girersiniz.İlk önce size hemen bir öğretici verir.O öğreticiden çeşitli özellikler gösterir ve ödüller verir.
Sonra size işaret eder ve portala gidip gerçek oyuna gidip tadını çıkarabilirsiniz.

Bilmeniz gereken ilk şey geminizi nasıl hareket ettireceğinizdir.Oyun tamamen mouse yardımıyla oynanmaktadır. Mouse yardımıyla tıklayarak geminizi istediginiz yöne hareket ettirmeniz mümkündür. Bunun için sadece gitmek istediğiniz yöne mousenizi basılı tutmanız yeterlidir.
Bazen uzun mesafe katetmeniz gerekebilir. Bunun içinde sağ alt bölümde bulunan küçük haritadan uçmak istediginiz noktayı mouse yardımı ile işartleyin. Geminiz otomatik olarak oraya hareket edecektir.

[Resim: 671f658b2a66a5f6b0de5585af777d22.png]
 
Nasıl Ateş Ederim ?

Oyun içerisinde sürekli olarak kendinizi korumak zorunda kalacağınız durumlarla karşılaşıcaksınız. Yada siz düşmanınızla savaşmak isteyeceksiniz.
Bunlari yapmak icin sizlere 3 farklı atış sistemi sunulmustur. Bunlar lazer, roket ve mayınlardir.
 
Düşmanınıza ates edebilmek icin öncelikle mouse yardımıyla onu seçmeniz gerekmektedir. Düşmanınızın üstüne tıkladığınızda etrafında kırmızı bir daire oluşur. CTRL tuşu yardımıyla ateş etmeye başlarsınız. Roket atışı her seferinde bir kere yapılır. Bunuda space tusu yardımıyla yapabilirsiniz.
 
Ekstralar içerisindeki açıklanan Roket otomatik atma cpusu aldığınızda ise, CTRL tuşu ile ateş etmeye başladığınızda roketlerinizde otomatik olarak düşmanınıza atılacaktır. Mayin icin ise M tusuna basmanız yeterlidir. 60 saniye icinde 1 adet mayın bırakabilirsniz ve bu 5 saniye içerisinde aktif olacaktır. Yanından veya üstünden geçen düşman gemilerinin Darbe Puanlarına patladığında %20 oranında hasar verecektir.
 
  DARKORBİT GEMİLER 
 


Phoenix


[Resim: f66f0e1ffef8617d783b0ed0c0a54aa9.png]


Oyuna başladığımız ilk gemidir.Phoenixin darbe puanı az olduğu için çabuk patlama ihtimali yüksektir.Ancak bu gemiyle uzay jetisiniz.Bu gemiyle unutulmayacak anılara sahip olacaksınız

Phoenix gemisi ile X1 ve X2 haritalarında rahat dolaşabilirsiniz.

Hız: 320 Roketler: 100
DP’ler: 4.000 Lazer: 1
Yük: 100t Ekstralar: 1
Jeneratörler: 1

Bu gemi ücretsiz olarak galaksi hangarında satılmaktadır

YAMATO
[Resim: 5dfeba2c40a24957e38223a0ca8cba21.png]
Bu gemi oyuna yeni başlayanların ilk tercihidir.Yamato gemisini özellikle X1 X2 dünyalarında çok rahat kullanabilirsiniz.Oyuna başlayanların çok tecrübeye ihtiyacı olduğu için bu gemiyle çok tecrübe kazanabilirsiniz.
Bu gemiyle dikkat edilebilecek en büyük kural sakınlıkla X2 den fazla gitmemelisiniz.
Hız: 340 Roketler: 200
DP’ler: 8.000 Lazer: 2
Yük: 200t Ekstralar: 1
Jeneratörler: 2



LEONOV


[Resim: ca8727b739ef2121e5e74bb2a4b44e29.png]
Jet taraftarları sevenlerin 1 numarasıdır.X1,X2,X3,X4 haritalarında gezebilirsiniz.Ancak X3,X4 haritalarında çok dikkatli olmalısınız.Gemi hızlıdır.Ancak düşmanlarınız sizi yakalarsa o zaman hızlı gitmenin bir faydası yoktur.ELİT gemilerden biridir.Bu gemiyi ya Uridium ile hangardan ya da Credits ile alışverişten alabilirsiniz.Size birşey söyleyeyim.Bu gemiyi
darkorbit oyuncuları en çok sevilenler arasında 4.sırada yer alıyor.
Hız: 360 Roketler: 300
DP’ler: 64.000 Lazer: 5
Yük: 500t Ekstralar: 1
Jeneratörler: 3



DEFCOM
[Resim: e79af1ca355c0750a7f47f64097b6dfe.png]

Bu gemiyi extralar,hammadde kapasitesi ve deposu yüksek kapasitede olduğu için seçebilirsiniz.Galakside pek fazla tercih edilmeyen bir gemi olsada rakiplerimiz Streuner,lordakia ve saimonların korkulu rüyalarından birisidir.Bu gemiyle X1 ve X2 de gezmenizi tercih ediyorum.Diğer haritalarda güvende olmazsınız.Çünkü darbe puanı az olduğu için pek çok güçlü gemilerden kurtulamazsınız.
Hız: 280 Roketler: 400
DP’ler: 12.000 Lazer: 3
Yük: 300t Ekstralar: 2
Jeneratörler: 5

LİBERATÖR

[Resim: 1938c5a57b26413f634a478a7de86e73.png]
Bu gemiyi seçerseniz ilk silah slotlarını doldurunuz.Daha sonra düşmanlarınızla savaşabilirsiniz.Ancak X3,X4 ve daha ilerisinde gezmenizde sakıncalı buluyoruz.Çünkü darbe puanı düşük bir gemidir.Bu gemi ile en çok kendinizi X2 haritasında geliştirebilirsiniz.
Hız: 300 Roketler: 500
DP’ler: 16.000 Lazer: 4
Yük: 400t Ekstralar: 2

Jeneratörler: 6




PIRANHA
[Resim: 54f118d72e3b36bced2b21b7db20fe71.png]
Yıldız savaşçıları bu gemiyi pek tercih etmezler.Çünkü yıldız savaşçıları gurubunun en son ve düşük gemisidir.İçi geniş değildir.Ancak bu gemi ile düşmanların olmadığı bölgelerde gezmenizi tavsiye ediyorum.X3 e gittiğiniz zaman sizin düşük bir gemi olduğunuzu görünce saldırabilirler.Bu yüzden yıldız savaşçıları bu gemiyi tercih etmezler.Ancak anlaşılmayacak ek özelliklere sahip bir gemidir.Ambarından dolayı bu gemiyi tercih edebilirsiniz.
Hız: 320 Roketler: 600
DP’ler: 32.000 Lazer: 5
Yük: 500t Ekstralar: 2
Jeneratörler: 7



NOSTROMO


[Resim: 184b38f97dfc85c963e131cc85119573.png]
Bu gemiyi tercih etmenizde hiçbir sakınca yoktur.Bu gemi ile X1,X2,X3,X4 haritalarında rahatlıkla gezebilirsiniz.Hızı da oldukça fazla olduğu için ve darbe puanı yüksek olduğu için düşmanlardan kaçabilirsiniz.NOstromo gemisi 100.000 Credits olduğu için ve muhteşem kapasitede olduğu için oyunda en çok beğenilen 3.gemidir.Eğer isterseniz en fazla ama en fazla düşman şirketlerin X4 üne kadar gitmenizi tavsiye ederim.
Hız: 340 Roketler: 700
DP’ler: 64.000 Lazer: 6
Yük: 600t Ekstralar: 2
Jeneratörler: 8


VENGEANCE


[Resim: 98ae36f480bb4712d941adf79aa68fdd.png]
Oyunda en çok tercih edilen 2. gemidir.Ve aynı zamanda oyunda en güçlü 2. gemidir.Yıldız savaşçılarının 1 numarası.Bu gemiyle PvP ye giriş yapabilirsiniz.Düşmanlarınız size güçlü olduğunuz için saldırı yapmaktan kaçınırlar.Oyunun en hızlı gemisi.Leonov ile aynı hızdadır.Ancak oyunda oynanılan ve kullanılan gemilerdendir.Bu geminin fiyatı biraz pahalı olsada fiyatı kendisine değer.Çok yüksek bir kapasitede A sınıfı modelde bir gemidir.ELİT olduğu için özellikle küçük gemili oyuncuların en çok dikkatini çeken gemilerdendir.PvP de veya düşman şirketlerin X1 inde dolaşıp düşmanları yok edebilirsiniz.
Hız: 360 Roketler: 800
DP’ler: 180.000 Lazer: 10
Yük: 1.000t Ekstralar: 2
Jeneratörler: 10



BIGBOY


[Resim: f2d6913bafd0e4556941f66d51fca55a.png]

Bıgboy savaş kruvazörü olarak tanınmaktadır.Aynı zamanda savaşa katılmanızı tavsiye ederim.Hiç korkmadan her yerde gezinebilirsiniz.Ancak X2 den sonra dikkatli olmalısınız.Çünkü bıgboy dan güçlü 2 gemi daha vardır.Bu gemi parasına layık bir gemidir.Deposuda gayet sınırı aşmış bir depoya sahiptir.Kimi tarafından oyunda en güçlü 2. gemi ,kimisine görede en güçlü 3. gemidir.Ancak hızı yükü ağır olduğundan yavaştır.Bu gemiyle PvP nin sadece giriş portalında beklemekten başka çare yok.Çünkü PvP ye girerseniz bıgboy lar için korku vardır.Çünkü bir goli yada venga ya yakalanırsanız çıkış yok.Ya savaşın yada ölün.
Hız: 260 Roketler: 900
DP’ler: 128.000 Lazer: 7
Yük: 700t Ekstralar: 3
Jeneratörler: 15

GOLİATH
[Resim: 8b936ee5b0f9872504a2866630c124a4.png]
O sadece oyunun kralı değil, düşmanların ve gemilerin korkulu rüyası.Oyundaki en güçlü kişilerin tercih ettiği 1 numaralı bir gemidir.Güçlü olmasıyla,savunmasıyla herşeyiyle oyunda 1 numaradır.Hızlı olmasına rahmen off gemiye bak be denilecek kadar süper bir gemidir.
Oyundaki en güçlü vuruşuna sahip olan bir gemidir.Herkezin korkulu rüyasıdır.Bu gemiyi almanızı tercih ederim.Bu gemi ile PvP nin dört bir yanında muhteşem savaşlar yapabilirsiniz.Canavarları ve düşmanlarınızı köşeye sıkıştırabilirsiniz.
Hız: 300 Roketler: 1.600
DP’ler: 256.000 Lazer: 15
Yük: 1.500t Ekstralar: 3
Jeneratörler: 15

Size ilk phonix ' i verirler ancak geliştirerek satın alabilirsiniz.

Başarılar görevleri sadece oyuna yeni başlamış üyelere destek amaçlı verilen,yapması çok kolay olan 12 adet görevdir.Bu görevleri yaptığınızda oyunla ilgili bazı hediyeler verilerir.Bu verilen hediyelerle sizin açınızdan başlangıç zorluklarını biraz daha aşmanızda yararı olacaktır.

Başarılar Görevleri seviye 3 den sonra kalkar bu yüzden 4. seviyeye çıkmadan bu görevleri yapmalısınız.

Başarılar görevlerini yaparken görev talimatlarını doğru olarak yerine getirmelisiniz aksi halde ödülünüz sistem tarfından verilemez.

Başarılar Görev pencerenizi açtığınızda görevleri ve görev talimatlarını göreceksiniz.Görev talimatlarını yerine getirmeniz halinde görev tamamlanacak ve o görev çerçevesi sarı renge dönerek görevin tamamlandığı anlaşılacaktır.Hediyeniz hemen hesabınıza malzemeleriniz ise Envanterinize aktarılacaktır.


Görevi bitirdiğinizde verilen elit malzemeleri (lf2,lf3,Jenaratör,Kalkan gibi) Envanterinizden sürükleyerek geminize bırakınız.2 tane konfügürasyon vardır bu işlemi her ikisi içinde yapınız.
Görevleri istediğiniz sırayla yapabilirsiniz

Nasıl hammaddelere sahip olabilirim?

1. Prometium, Endurium, Terbium

Toplamak: bu hammaddeler uzayda uçuyorlar ve geminin ambarında toplanabilinir. Sadece bunlara tıkla ve hammaddeler ambarına ışınlanacaktır.
- Harita X-1: Prometium, Endurium
- Harita X-2: Prometium, Endurium, Terbium
- Harita X-3 / X-4: Endurium, Terbium
NPC'leri yok ederek:
- Streuner: 10 Prometiumve 10 Endurium
- Lordakia: 20 Prometium, 20 Endurium ve 20 Terbium
- Saimon: 3 hammaddeden 40 tane ayrıca 2 Prometid ve 2 Duranium


2. Xenomit
Açık artırma ile Credits vererek veya Uridium ile pazardan hemen al.

3. Prometid, Duranium, Promerium Seprom
Zenginleştirme: Yukarda sayılan 4 hammaddelerden, bu hammaddeleri laboratuvarda oluşturabilirsiniz. Reçeteleri hangarda laboratuvaraltında bulursunuz.
Ayrıca bunu yine rakiplerini vurarak sahip olabilirsin.


Hammdde En Çok Nerede Bulabilirim ?

Prometıum kırmızı renklidir bütün haritalarda bulunur X-2 de daha çok bulunur.

Endurıum mavi renklidir X-1, X-2 , X-3, X-4 bulunur. X-3 X-4 daha cok bulunur.

Terbıum sarı renklidir X-2 X-3 X-4 bulunur. X-4 cok bulunur.

Prometid pembe renklidir hiçbir haritada bulunmaz laboratuvar da Prometium ve Enduriumdan oluşur. Strenuer ve lordakialar hariç bütün yaratıkların çöpünden cıkar.

Duranium yeşil renklidir hiçbir haritada bulunmaz laboratuvar da Endurium ve Terbiumdan oluşur.Strenuer ve lordakialar hariç bütün yaratıkların çöpünden cıkar.

Promerium altın sarısı rengindedir hiçbir haritada bulunmaz laboratuvar da Prometid , Duraniumdan ve Henomıt ten oluşur. Mordon ve üstü bütün yaratıkların çöpünden cıkar.

Xenomıt laboratuvarda en iyi hammaddeyi oluştumak için ( Promerium) kullanılır. Satılmaz hiçbir haritada bulunmaz Galaksi Gates- Uber ve Boos yaratık çöpünden yada alış verişten alabilirsin.


Hammaddeler nerede depolanır?
Bütün hammaddeler geminin ambarındadır. Bunlara laboratuvar bölümünde görebilirsin. Geminin yok olması durumunda, bu hammaddelerin bir bölümü yok olur (yukarıya bak "düşmanı yok etmek").
Xenomit özel yer tutar; düşmanlarını veya Boss-NPC'leri yok ederek, onlarınkine sahip olabilirsin, ama bu oldukca nadir bir durumdur.



Hammaddelerle ne yapabilirim?
-kendi şirket bazına satabilirsin (harita X-1): bütün hammaddeler, Xenomit ve Seprom haricinde.
- Laboratuvar bölümünde zenginleştir.
- Zenginleştirilmiş hammaddelerle, silahları geliştir.

Zenginleştirme, satış ve silah geliştirmesi ne işe yarar?
- Zenginleştirme, ihtiyaç duyulan ambar büyüklüğünü azaltır (birçok çıkış hammaddesi, zenginleştirilmiş hammadde için birleştirildiğinden, daha az yer kaplıyor).
- Zenginleştirilmiş hammadde satmak, çıkış hammadde satmak kadar kazançlı değildir.
- Silah geliştirme:
1. Prometid: 1 Birim 10 atış için lazer ve roketlerde atış gücünü % 15 artırır (1000 atışa kadar silah geliştirilebilinir).
2. Duranium: 1 Birim 10 dakika için, kalkan ve itiş jeneratörlerini % 10 güçlendirir.
3. Promerium: 1 Birim atış gücünü % 30 veya jeneratör gücünü % 20 artırır.
4.Seprom: 1 Birim atış gücünü % 60 veya jeneratör gücünü % 40 artırır.
GÜÇLENDİRİCİLER NELERDİR ?


Destek(Güçlendirici) nedir?
Oyunu daha güçlü oynaman için bir destekdir.Bu sayede hesabın yada malzemen daha güçlü olacak etkisi dahada artacaktır.

Nasıl satın alabilirim?
DÜKKAN-DESTEKLER bölümünden uridium karşılığı yada alışverişten teklif vererek kredi karşılığında satın alabilirsiniz..

Aldığım güçlendiricilerin süreleri oyunda değilken işler mi?
Hayır, oyunda zaman geçirdiğiniz kadar süre işler, oyununuzu kapattığınız zaman süre durur..

Nasıl kullanırım?
Satın aldığınız zaman otomatik olarak devreye girer, ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmaz..

Nasıl abone olurum?
DÜKKAN > DESTEKLER bölümünden abone olmak istediğiniz güçlendiriciyi seçtiğiniz zaman açılan pencerenin sağ alt köşesindeki ‘’ABONE OL’’ butonuna tıkladığınız zaman aboneliğiniz başlar.

Abone olmanın faydaları nelerdir?
Güçlendirici süresi bitmeden önce, hesabınızda uridium varsa otomatikman yeni bir tane satın alır. Güçlendirici süresini uzatma esnasında meblağın yeterli değil ise, aboneliğin gereken meblağ oluşuncaya kadar dondurulur.

Aboneliğimi nasıl iptal ederim?
DÜKKAN> DESTEKLER bölümünden aboneliğinizin olduğu güçlendiriciyi seçtiğiniz zaman açılan pencerinin sağ alt köşesindeki ‘’ABONELİĞİ BİTİR’’ butonuna tıkladığınız zaman aboneliğinizi iptal edersiniz..

Aynı DESTEKTEN (güçlendiriciden) 2 tane aldığım zaman etkisi 2 kat artar mı?
2.si alındığı zaman sadece süresi uzar. Ancak aynı Desteğin(güçlendiricinin) dağıtılmışını alırsanız etkisini arttırırsınız. Mesela darbe puanı güçlendiriciyi aldığınızda darbe puanınız %10 artar, dağıtılmış darbe puanı güçlendiriciyide alırsanız darbe puanınız %20 artacaktır.
Yani Çift Destek (güçlendirici )olması için BO1 ve BO2 Darbepuanı güçlendiricisini almış olmalısınız Bu durum diğer güçlendiriciler içinde aynıdır

Ne kadar DESTEK (güçlendirici) alabilirim?
Her oyuncu bütün güçlendirici türlerini aynı zamanda aktif edebilir,yeterki bunları satın alsın.
Aynı tür güçlendiriciyi istediğiniz kadar alarak stoklayabilirsiniz böylece kullanım süresini uzatmış olursunuz.

Destek (Güçlendirici) sürelerine nerden bakabilirim?

Hangar>Dükkan>Güçlendiricilere tıklayınız.Satın aldığınız güçlendiriciyi seçtiğinizde kalan sürenizi göreceksiniz.

B01:Normal Güçlendiricidir.Hangar>Dükkan>Güçlendirciler bölümünden uridium ile veya Alışveriş teklif vererek alınabilir.

B02:Paylaşımlı güçlendiricidir özel saatlede  bu işaret Hangar ve Güçlendiriciler üzerinde çıktığı zaman satışta olur. Hangar>Dükkan>Güçlendirciler tıklayarak yalnızca uridium karşılığında satın alınır.

B03:%50Tecrube/Şeref puanı güçlendiricisidir.Belirtilen gün içinde uridium satın alımında her 5000 birim için 1 gün boyunca aktif olur en fazla 5 günlük alım yapabilirsiniz.Gerçek zamanlı olarak süre işer oyunda olmasanızda aldığınız saatten itibaren geri sayım başlar.

Bu avantaj sadece ciktigi anda o gün icerisinde gecerlidir.Yani oyun ekraninizda asagidaki resmi gördügünüzde kacirmayin ve avantajdan yararlanin
Seviye 01: (HARİTA) X-1 ve X-2 (kendi şirketin)

Seviye 02: 10.000 TP, (HARİTA) X-3 ve X-4 (kendi şirketin)

Seviye 03: 20.000TP, (DİREK GİRİŞ) X-3 'den X-4'e (kendi şirketin)

Seviye 04: 40.000 TP

Seviye 05: 80.000 TP, (HARİTA) X-3 veya X-4 (yabancı şirkete)

Seviye 06: 160.000 TP, (DİREK GİRİŞ)X-3'den X-4'e (yabancı şirkete)

Seviye 07: 320.000 TP

Seviye 08: 640.000 TP, (PvP BÖLGESİNE GİRİŞ) 4-1, 4-2, 4-3

Seviye 09: 1.280.000 TP, (PvP BÖLGESİNE GİRİŞ) 4-4

Seviye 10: 2.560.000 TP, (HARİTA)X-5 (kendi şirketin)

Seviye 11: 5.120.000 TP, (HARİTA )X-6 ve X-7 (kendi şirketin)

Seviye 12: 10.240.000TP, (HARİTA) X-8 (kendi şirketin)




Korsan Haritaları 5-1,5-2,5-3




Seviye 13: 20.480.000 TP, (HARİTA) X-2 (yabancı şirketlere)

Seviye 14: 40.960.000 TP, (HARİTA)X-5 (yabancı şirketlere)

Seviye 15: 81.920.000 TP, (HARİTA) X-6 veX-7 (yabancı şirketlere)

Seviye 16: 163.840.000 TP, (HARİTA)X-1 yabancı şirketlerin ana

üslerine(başlangıç yeri-şirket)

Seviye 17: 327.680.000 TP (TÜM HARİTALARA GİRİŞ)

Seviye 18:655.360.000 TP

Seviye 19: 1.310.720.000 TP

Seviye 20: 2.621.440.000 TP

Seviye 21: 5.242.880.000 TP

Seviye 22: 10.485.760.000 TP

Seviye 23: 20.971.520.000 TP

Seviye 24: 41.943.040.000 TP

Seviye 25: 83.886.080.000 TP

Seviye 26: 167.772.160.000 TP

Seviye 27: 335.544.320.000 TP

Seviye 28: 671.088.640.000 TP

Seviye 29: 1.342.177.280.000 TP

Seviye 30: 2.684.354.560.000 TP
[Resim: 502cbfc4a5d938ec7f9b3149309b3638.gif]


Hızlı Menü:
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi